Merkande võtab ilmet

Urho Meister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angela Merkel ja Francois Hollande.
Angela Merkel ja Francois Hollande. Foto: AFP

Viimastel Prantsuse presidendivalimistel toetas Saksa kantsler Angela Merkel avalikult Francois Hollande’i rivaali. Täna, ligi kolm aastat hiljem, on liidrid lähedalseisvate allikate sõnutsi hõõrumistest üle saanud.

Paljuski tuli leppimine tänu Vladimir Putini sekkumisele Ukrainas ning Prantsuse-Saksa pingutustele konflikti lahendada, ütlesid anonüümsust palunud ametnikud Bloombergile.

Lisaks Ukraina küsimusele on Merkel (60)  ja Hollande (60) nüüd ühel meelel ka sellistes küsimustes nagu Kreeka, terrorismivastane võitlus ning vastuseis antisemitismile ja rassismile.

Mõlemat liidrit iseloomustab sarnane kuiv ja enese üle naerev huumor.

«Nende poliitikat ei juhi instinktid ega kõhutunne, vaid pigem nende pragmaatiline maailmavaade,» ütles Bloombergile telefonitsi Ludwigsburgi Saksa-Prantsuse instituudi direktori asetäitja Stefan Seidendorf.

Seetõttu, jätkas Seidendorf, on Merkel mõistnud, et ta saab Hollande’iga palju paremini läbi, kui viimase eelkäija Nicolas Sarkozyga.

Omal ajal olid Merkel ja Sarkozy niivõrd lähedased, et pälvisid ühisnime «Merkozy».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles