Mali ööklubis lasti maha kolm eurooplast ja kaks kohalikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mali pealinnas Bamakos lasti ööl vastu laupäeva rünnakus ööklubile maha kolm eurooplast ja kaks kohalikku elanikku.

Vähemalt üks relvastatud isik sisenes kesköö paiku välismaalaste seas populaarsesse klubisse ja avas tule, ütlesid politsei ja pealtnägijad AFP-le.

«See on terroriakt, ehkki me alles ootame asjasse selgust. Esialgu on ohvreid neli: Prantsuse kodanik, belglane ja kaks malilast,» ütles politseinik ja lisas, et hukkunute hulgas on korravalvur, kes tulistamise hetkel restoranist möödus.

Bamako Gabriel Touré haiglast teatati hiljem, et haiglasse saabudes suri veel üks eurooplane, kelle rahvust aga ei teata. Kaheksa inimest on haavatud.

Tuletõrjujad tõid Bamako Hippodrome'i linnaosa La Terrasse'i restoranist ja ööklubist esmalt välja prantslase surnukeha, rääkis sündmuskohale saabunud AFP korrespondent. Rünnakust jäid tänavale politseiniku ja naabruses asuva eramaja valvuri surnukeha, pisut kaugemal lebas maha lastud belglane.

Bamako ajalehe Le Combat andmetel avasid mees ja naine ööklubis raskerelvadest tule, kolmas relvastatud isik valvas sissepääsu. Pealtnägijate sõnul põgenesid ründajad vähemalt kahe autoga.

Prantsuse president François Hollande mõistis argpüksliku rünnaku karmilt hukka.

Presidendikantselei avalduses öeldi, et Hollande kohtub Mali riigipea Ibrahim Boubacar Keitaga ja pakub endisele kolooniale abi.

Prantsuse saatkond Bamakos manitses kõiki linnas elavaid prantslasi äärmisele ettevaatusele, kui neil on vaja kodunt väljuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles