Ukraina: raskerelvastuse äraviimine kontaktjoonelt on lõppjärgus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina õhudessantväelased Žitomiri regioonis toimunud sõjaväeõppustel. Pilt on illustratiivne.
Ukraina õhudessantväelased Žitomiri regioonis toimunud sõjaväeõppustel. Pilt on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Ukraina on lõpetamas raskerelvastuse tagasitõmbamist Donbassi kontaktjoonelt vastavalt Minski lepetele, ütles Ukraina idaosas vältava jõuoperatsiooni kindralstaabi asejuht polkovnik Valentin Fedõtšev täna.

«Oleme lõpetamas raskerelvastuse äraviimist kontaktjoonelt vastavalt Minski lepetele,» tsiteeris Donetski oblastivalitsuse pressiteenistus Fedõtševi.

«Alates eile hommikust kella 5.00 rikkusid separatistid ööpäeva jooksul Minski leppeid 46 korda ning sooritasid Ukraina positsioonidele kolm pealetungi, mis löödi kõik tagasi,» lausus jõuoperatsiooni asejuht.

Separatistid kasutasid miinipildujaid 14 ja suurtükisüsteeme ühel korral.

«Suurtükisüsteemide dokumenteeritud kasutamine annab meile põhjust kinnitada, et mässulised pole täitnud Minski lepete seda osa, mis sätestab enam kui 100-millimeetrise kaliibriga raskerelvastuse äraviimist (kontaktjoonelt),» sõnas Fedõtšev.

Debaltseve rongijaama toovad rongid jätkuvalt suurtükimoona, sealhulgas rakette mitmelasuliste raketisüsteemide tarbeks, lisas ta.

Venemeelsed separatistid teatasid eile raskerelvastuse tagasitõmbamise lõpuleviimisest. Kiiev seda seni ei kinnita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles