Aasta eest kadunud Malaisia lennuki raport ei viita ühelegi hälbele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nelja-aastane Jie Yie, käes pilt vanaemast Lee Sew Chust ja tädist Ng May List, kes jäid MH370 katastroofi käigus kadunuks.
Nelja-aastane Jie Yie, käes pilt vanaemast Lee Sew Chust ja tädist Ng May List, kes jäid MH370 katastroofi käigus kadunuks. Foto: SCANPIX

Malaisia avaldas täna aasta eest kadunud reisilennukiga juhtunu uurimise vaheraporti, mis ei heida mingit valgust lend MH370 haihtumise põhjustele.

Rahvusvaheline uurimisrühm töötas põhjalikult läbi lennuki kapteni ja teise piloodi isikuandmed, psühholoogilise ja finantsprofiili ning uuris ka 10 salongitöötaja tausta.

Nende töö pikk ja põhjalik aruanne avaldati lennuki kadumise aastapäevaks, aga selles ei ole ühtki avastust, mis võiks öelda midagi MH370 saatuse kohta.

Lennukompanii Malaysia Airlines Boeing-777, mille pardal oli 239 inimest, jäi kadunuks eelmise aasta 8. märtsil teel Kuala Lumpurist Pekingisse. Ühtegi märki lennuõnnetusest pole ulatuslikele otsingutele vaatamata avastatud.

Ainus puudus, mille uurijad lennuki juures leidsid, oli veealuse lokaatormajaka patarei aegumine rohkem kui aasta enne lennuki kadumist.

Kui see asjaolu välja arvata, pühendab raport 584 lehekülge üksikasjalikele kirjeldustele, mis kinnitavad lennuki ja lennu täielikku normaalsust.

Lennuandmete salvesti lokaatormajaka patarei vananemine ei tohtinuks mõjutada olukorda muul moel kui kahandades otsijate võimalust lennukit leida, kui see kukkus India ookeani, nagu arvatakse.

Malaisia peaminister Najib Razak kinnitas täna, et Kuala Lumpur jätkab lennuki otsimist.

Austraalia juhtimisel käivad otsingud India ookeani lõunaosas, kus lennuk arvatavasti alla kukkus, ei ole seni mingeid tulemusi andnud.

Malaisia transpordiminister Liow Tiong Lai ütles eile, et kui käimasolevad otsingud tulemusi ei anna, tulevad selle peamised läbiviijad Malaisia, Austraalia ja Hiina aprillis kokku ja otsustavad, mida edasi teha. Siis tuleb kõik andmed uuesti läbi vaadata, uus plaan koostada ja jälle otsast alustada, sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles