Ramzan Kadõrov: Nemtsovi mõrva ühte kahtlusalust šokeerisid Muhamedi-kommentaarid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ramzan Kadõrov
Ramzan Kadõrov Foto: SCANPIX

Tšetšeeni Vabariigi juhi Ramzan Kadõrovi sõnul on Vene opositsioonipoliitiku Boriss Nemtsovi  mõrvamise motiiv seotud Prantsuse satiiriväljaande Charlie Hebdo Muhamedi karikatuuridega.

Kadõrovi sõnul šokeeris ühte Nemtsovi mõrvas kahtlustatavat tšetšeeni see, et Nemtsovi kommentaarid toetasid Muhamedi pilamist, edastab Reuters.

Tšetšeeni juht lisas, et šokeeritud isik on sügavalt usklik moslem ning tema silmis oli tegemist prohveti solvamisega.

Venemaa uurimiskomitee avaldas möödunud nädalal, et Nemtsov oli saanud Charlie Hebdo pilapilte toetavate kommentaaride pärast tapmisähvardusi.

Instagramis oma seisukohti edastanud Kadõrovi sõnul lahkus Moskvas mõrvas kahtlustatuna kinnipeetud mees Tšetšeeni julgeolekuüksusest ebaselgetel asjaoludel.

Samas kiitis Kadõrov Beslan Šavanovi nimelist isikut, nimetades teda «julgeks võitlejaks».

Kinnitamata andmetel tegi Šavanov Groznõis enesetapu kui politsei püüdis teda seoses Nemtsovi mõrva uurimisega arreteerida.

Vene võimud arreteerisid viis Nemtsovi mõrvas kahtlustatavat meest, kellest kahele, Zaur Dadajevile ja Anzor Gubaševile, esitati mõrvasüüdistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles