Võimud vahistasid Zasjadko-nimelise kaevanduse juhi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
7. märtsil seisid Zasjadko-nimelise kaevanduse peahoone ees Vene eriolukordade ministeeriumi autod, mis kandsid humanitaarabile viitavaid silte.
7. märtsil seisid Zasjadko-nimelise kaevanduse peahoone ees Vene eriolukordade ministeeriumi autod, mis kandsid humanitaarabile viitavaid silte. Foto: SCANPIX

Kohalikud korrakaitsejõud võtsid kinni Donetski oblasti Zasjadko-nimelise kaevanduse direktori, keda kahtlustatakse tööohutuseeskirjade eiramises.    

«Kohus andis loa võtta direktor vahi alla kaheks kuuks, tulles nii vastu prokuratuuri uurijate taotlusele,» vahendab lenta.ru «Donetski rahvavabariigi» peaprokuratuuri allikat.

Direktori nime praegu ei avalikustata, kuna ta on alles kahtlustatav. «Pärast võimaliku süüdistuse esitamist avalikustatakse tema isikuandmed,» teatas peaprokuratuur.

Zasjadko-nimelise kaevanduse šahtis juhtus 4. märtsi varahommikul plahvatus, mille tagajärjel hukkus 34 inimest. Õnnetuse ajal viibis maa all 230 kaevurit.

«Donetski rahvavabariigi» eriolukordade ministeeriumi väitel oli tegemist metaaniplahvatusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles