Komorowski ja Biden arutasid Vene-Ukraina konflikti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil USA asepresident Joe Biden.
Pildil USA asepresident Joe Biden. Foto: SCANPIX

Poola president Bronislaw Komorowski arutas esmaspäeval telefonivestluses USA asepresidendi Joe Bideniga Vene-Ukraina konflikti, olukorda Ukrainas ning kahepoolset koostööd, ütles presidendi esindaja Jaromir Sokolowski PAP-ile.

«Osapooled olid ühel meelel selles, et Venemaa toetatud separatistid peavad täitma Minski leppe sätteid, et taastada kontroll Ukraina piiril ning viia Vene väed Ukrainast välja,» sõnas Sokolowski. «Nende hinnangul tuleb konflikti edasine eskaleerumine seostada uute sanktsioonide väljavaatega.»

Komorowski ja Biden olid ühel meelel ka vajaduses toetada Ukraina võime, muuhulgas reformide elluviimisel, millest üks tähtsamaid on relvajõudude reformimine, samuti tuleb aidata Ukrainal stabiliseerida majanduse olukord, lausus presidendi abi.

Poola riigipea ja Ühendriikide asepresident arutasid ka energiakoostöö väljavaateid, sealhulgas USA veeldatud maagaasi importi läbi Świnoujście's loodava LNG-terminali, ütles Sokolowski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles