Inglismaal neidude seelikualuseid filminud Eesti kodakondsusega lätlane sai karistada

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miniseelik.
Miniseelik. Foto: SCANPIX

Inglismaal Plymouthis sattus kohtu alla mees, kes oli poodides filminud kümnete noorte neidude seelikualust.

Lätis sündinud, kuid end Eesti kodanikuks nimetanud Pavels Beitans torkas oma kummalise käitumisega silma mullu 4. oktoobril Drake Circuses kaupluses Primark, kirjutab Plymouth Herald.

Poe turvatöötajad jälgisid teda kaameratest ning märkasid, kuidas mees kummardas korduvalt lühikesi seelikuid kandvate neidude taga, hoides ise käes mobiiltelefoni. Kohale kutsutud politseinikud pidasid ta kinni ning tuvastasid ta telefonist hulgaliselt videosid, mis ta oli filminud eelnevate kuude jooksul erinevates kohtades. Kokku leiti telefonist 48 videot, milles oli filmitud noorte tüdrukute seelikualust, paljastades nende reisi, aluspesu ja ühel korral ka tagumikku.

Prokuröri sõnul olid kõik filmitud noored tüdrukud, enamik neist alla 16-aastased teismelised, kuid noorim ohver hinnanguliselt vaid 10-aastane. Sageli oli filmitud ka ohvrite nägusid. Politsei pole aga siiani suutnud ühtegi ohvrit veel identifitseerida ning ilmselt ei tea nad isegi enda filmimisest.

Küsitlemisel tunnistas Beitans küll poes viibimist, kuid väitis end olevat sokke ostmas. Kohtus ütles tema advokaat, et mees on käinud psühhiaatri juures ning seksuaalterapeudi hinnangul oli ta käitumine põhjustatud purunenud suhte tõttu tekkinud tõsisest närvipingest.

Kohus määras talle karistuseks 16 nädalat tingimisi vanglakaristust 12-kuulise katseajaga järelevalve all. Samuti tuleb tal selle aja jooksul teha 150 tundi ühiskondlikku tööd ja maksta trahvi. Tal tuleb loobuda oma mobiiltelefonist ning alluda viie aasta jooksul seksuaalsüütegude ennetamise korrale, mis tähendab, et tal on keelatud omada ja kasutada ükskõik millist fotografeerimisvarustust ja teha pilte lastest. Kodust lahkudes peab ta andma oma kontaktandmed politseile. Korra rikkumisel tuleb tal kanda kuni viieaastast vanglakaristust.

Beitans ütles kohtus tõlgi abil, et on on tänulik politseile, kes peatas ta kohutava vea tegemisel ning lisas, et on veendunud, et Inglismaa kohtusüsteem on väga õiglane. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles