Poola kaitseminister: NATO ei tohi unustada oma põhiülesannet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola sõdurid NATO õppusel Anaconda-14 mullu oktoobris.
Poola sõdurid NATO õppusel Anaconda-14 mullu oktoobris. Foto: SCANPIX

NATO ei tohiks kiirreageerimisjõude luues ja Szczecinis asuvat kirdekorpust tugevdades unustada traditsioonilisi ülesandeid ja konventsionaalse relvastuse tähtsust, ütles Poola kaitseminister Tomasz Siemoniak teisipäeval.

Vabaduse Instituudi korraldatud debatil osalenud Siemoniaki sõnul ei tohi NATO seniseid ülesandeid tähelepanuta jätta.

Kaitseminister lisas, et kollektiivkaitse jääb alliansi põhiülesandeks, mainides ka USA presidendi Barack Obama mõne aasta tagust otsust uuendada Poola ja teiste regiooni riikide kaitseplaane.

Vene-Ukraina konfliktist rääkides ütles minister, et Ukraina sõjaväe ja riigiasutuste vilets olukord on Venemaa sissetungi soodustanud. "Venemaale ja separatistidele astus vastu nõrk organism, palju nõrgem kui võinuks selle potentsiaali vaadates oodata."

Siemoniak ütles Euroopa Komisjoni presidendi Jean-Claude Junckeri Euroopa Liidu ühisarmee ideed kommenteerides, et NATO on Euroopa ja Poola julgeolekugarantii.

«Oleme üritanud reformida (EL-i) lahingugruppe ning suurendada Euroopa kaitseagentuuri (EDA) volitusi. Me ei ole hakkama saanud isegi kasvuhoone ehitamisega ning nüüd räägib keegi palee ehitamisest,» sõnas kaitseminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles