Lõksus olevad Tšiili kaevurid said suitsetamiseks loa

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tšiili San Jose kaevanduse juures on palju erinevate meediafirmade esindajaid. Esiplaanil kohendab üks mees sideantenni.
Tšiili San Jose kaevanduse juures on palju erinevate meediafirmade esindajaid. Esiplaanil kohendab üks mees sideantenni. Foto: SCANPIX

Tšiili põhjaosas asuvas vase- ja kullakaevanduses lõksus olevad 33 kaevurit said suitsetamiseks loa.

Kaevanduse šahti ventilatsioonisüsteemi suudeti muuta paremaks ja nüüd tohivad 5. augustist saadik maa all olevad mehed suitsetada, vahendas AFP.

Kohalike ametivõimude väitel peavad mehed omavahel jagama päevas kahte sigaretiparkki. Osa kaevuritest on kohustusliku suitsukeelu tõttu kannatanud võõrutusnähtuse all.

Lõksu jäänud kaevurid on muutunud rahvuskangelasteks. Nad suutsid endast anda elumärki 17 päeva pärast varingut, kui lootused meeste pääsemisest oli juha kadumas.

Ametivõimud ja päästeorganisatsioonid tegelevad aktiivselt ligi 700 meetri sügavusel maa all olevate meeste päästmisega. Ettevõtmise keerukuse tõttu võib see jõuda positiivse lõpuni jõuludeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles