Kasjanov: kui Venemaad ei peatata, ohustab ta ka teisi riike

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihhail Kasjanov
Mihhail Kasjanov Foto: SCANPIX

Kui Venemaad ei peatata, ohustab ta ka teisi riike, hoiatas Vene ekspeaministrist opositsioonipoliitik Mihhail Kasjanov täna usutluses Läti raadiole.

«Venemaa võitleb praegu Ukrainaga. See juhtub praegu. Ma pean loomulikult silmas [Vene presidendi Vladimir] Putini režiimi, mitte tervet Venemaad ja tema elanikke. Ja kui seda tegevust ei peatata, siis pean ütlema, on Vene režiim on ohuks ka teistele riikidele,» ütles Kasjanov.

Opositsioonipoliitik rõhutas Ukraina olukorra tähtsust.

«Tsiviliseeritud maailm peab selgelt oma põhimõtteid kaitsma. Kui ta püüab agressorit mingi kompromissiga rahuldada, tulevad järgmised ohvrid.»

Kasjanov on Vene opositsioonierakonna Rahvavabaduse Partei (RPR-PARNAS) esimees. Partei kaasesimees oli veebruaris mõrvatud Boriss Nemtsov.

Kasjanov kohtub Strasbourg'is Euroopa Parlamendi fraktsioonide esindajate, Euroopa Komisjoni presidendi Jean-Claude Junckeri ja Euroopa Liidu välispoliitikajuhi Federica Mogheriniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles