Päikeselennuk püstitas rekordi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikese jõul lendav lennuk teeb Maale tiiru peale.
Päikese jõul lendav lennuk teeb Maale tiiru peale. Illustratsioon: © GRAPHIC NEWS

Päikeselennuk Solar Impulse 2 (SI2), mille eesmärk on saada esimeseks päikeseenergial töötavaks lennuvahendiks, mis on Maale tiiru peale teinud, püstitas päikeselennukite kaugusrekordi.

Rekordi püstitas üleeile hommikul Araabia Ühendemiraatidest Abu Dhabist teekonda asunud lennuk juba eile Lääne-Indias Ahmedabadis maandudes. Selleks ajaks oli lennuk läbinud 1468 kilomeetrit. Ükski teine päikselennuk pole nii pikka teekonda varem läbinud.

SI2 on esimene päikeseenergial liikuv lennuk, mis suudab püsida õhus järjest mitu päeva ja ööd. Päikeselennukil on kaks pilooti – 57-aastane Bertrand Piccard ja 63-aastane Andre Borschberg.

Mehed tahavad oma reisiga juhtida nii poliitikute kui ka tavaliste inimeste tähelepanu vajadusele leida fossiilkütustele puhtamaid ja jätkusuutlikumaid alternatiive ning muidugi tõestada, et puhtam tulevik võib olla juba käes.

Bertrand Piccard (vasakul) ja 63-aastane Andre Borschberg eile pärast Ahmedabadis maandumist. Foto: SCANPIX
Bertrand Piccard (vasakul) ja 63-aastane Andre Borschberg eile pärast Ahmedabadis maandumist. Foto: SCANPIX Foto: Ajit Solanki/AP
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles