Advokaadid kaebasid edasi Dadajevi eelvangistusotsuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zaur Dadajevi kohta väitis kohus 8. märtsil, et ta tunnistas end Boris Nemtsovi mõrvas süüdi, nüüd on aga selgunud, et mees ise eitab süüd.
Zaur Dadajevi kohta väitis kohus 8. märtsil, et ta tunnistas end Boris Nemtsovi mõrvas süüdi, nüüd on aga selgunud, et mees ise eitab süüd. Foto: SCANPIX

Vene opositsioonipoliitiku Boriss Nemtsovi tapmises kahtlustatava Zaur Dadajevi advokaadid kaebasid edasi kohtu otsuse, mille alusel hoitakse teda eelvangistuses.

«Dadajevi advokaat esitas apellatsioonikaebuse kohtuotsuses, mille alusel hoitakse teda eelvangistuses,» ütles täna kohtu pressiesindaja Anna Fadejeva.

Moskva kohus teatas, et Dadajev tunnistas üles oma seotuse Nemtsovi mõrvaga, ent hiljem on selgunud, et see ei pruukinud päris nii olla. 

Dadajev viibib praegu Lefortovo eeluurimisvanglas ja on ise rääkinud, et vihjas 8. märtsil oma võimalikule süüle sellepärast, et võimud laseks vabaks temaga samal ajal kinnipeetud sõbra.

«Kinnipidamise hetkel viibisin koos oma seltsimehega, endise alluva Ruslan Jussupoviga. Nad ütlesid mulle, et kui võtan süüa omaks, siis tema lastakse vabaks. Ja ma nõustusin,» selgitas Dadajev juhtunu tagamaid.  

Ta kinnitas, et tahtis kohtus tõtt rääkida ehk siis kinnitada oma süütust, kuid talle ei antud sõna. Kohtunik ise rääkis samas, et Dadajevi süüd kinnitab tema enda ülestunnistus.  

Kremli inimõigusnõukogu liige Andrei Babuškin rääkis eile uudisteagentuurile AFP, et Dadajev võis end süüdi tunnistada ka hoopis piinamise tagajärjel. 

Nemtsov lasti maha 27. veebruari hilisõhtul Moskva kesklinnas Kremli lähedal Suurel Moskvoretski sillal, kus ta jalutas oma ukrainlannast tüdruksõbraga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles