Islamivaimulik: koraanide põletamine oleks islamiradikaalidele hoogu lisanud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imaam Feisal Abdul Rauf
Imaam Feisal Abdul Rauf Foto: SCANPIX

New Yorgi juhtiva islamivaimuliku sõnul oleks koraanide põletamine ainult sütitanud radikaalsete moslemite terroriakte.

Imaam Feisal Abdul Rauf sõnas ABC Newsile, et pastor Terry Jonesi plaanitud ettevõtmine andnuks radikaalsetele moslemitele võimalusi rohkelt juurde.

«See oleks radikaalid tugevamaks teinud. See oleks suurendanud terrorirünnakute võimalust Ameerika ja ameeriklaste huvide vastu,» selgitas imaam.

Ida-Afganistais suri juba plaani avalikuks tulles protestide käigus kaks inimest.

Pastor Jones, kes oli koraanide põletamise projekti eestvedajaks, väitis, et katkestas ürituse, kuna Ground Zero lähedusse plaanitav islami keskus lubati ümber paigutada. Rauf lükkas aga selle väite ümber.

«Kuidas saab üldse võrdsustada ükskõik, millise inimese pühakirja põletamist sellega, et üritatakse üles ehitada uskudevahelist dialoogi?» sõnas Rauf. «Sellel majal on mitmetest uskudest partnerid, kes kavatsevad töötada koos rahu nimel.»

Raufi sõnul on suur arutlus New Yorgi islamikeskuse ümber suurendanud moslemitevastasust üle kogu USA. Hirm islami ees on imaami sõnul võimalik, et suuremgi kui pärast 11. septembri rünnakuid.

«Kuidas muidu seletada seda, et üle riigi rünnatakse mošeesid?» leidis imaam.

 «Oleme samuti ameeriklased,» jätkas Rauf. «Oleme doktorid. Oleme investeerimispankurid. Oleme taksojuhid. Oleme poepidajad. Oleme advokaadid. Oleme… osa Ameerikast.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles