Soome koolid alustasid õppeaastat uute julgeolekumeetmetega

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome õpilased.
Soome õpilased. Foto: SCANPIX

Soome koolid alustasid uut õppeaastat tugevdatud julgeolekumeetmetega, mille eesmärgiks on hoida ära tulistamised, teatab uudistevõrk YLE.


Näiteks Järvenpää keskkooli pääsevad õpilased ainult elektroonilise uksekaardiga. Pärast sisenemist peavad nad laskma üle vaadata oma pealisriided ja kotid ning veetma ülejäänud päeva turvakaamerate valve all.

Järvenpää õpilaste kinnitusel aitavad need julgeolekumeetmed neil end kindlamalt tunda. «Siin on turvaline olla ning me ei karda kooli tulla, eriti koolitulistamiste valguses. Me teame, et võõrad ei pääse sisse,» rääkis YLE-le õpilane Sini Huuskola.

Selle aasta alguses andis spetsiaalne töörühm välja soovitused selleks, kuidas vältida 2007. ja 2008. aastate veresaunasid. Lisaks videovalveseadmete paigaldamisele soovitati korraldada julgeolekutreening õpetajatele ja ehitada klassiruumide vahele uksed.

YLE teatel on nende soovituste täitmine osutunud eriti keerukaks ja kulukaks vanemates majades asuvatele õppeasutustele.

Mittemateriaalselt poolelt soovitati õppeasutustel oma turvalisuse parandamiseks tegeleda koolikiusamise vähendamisega.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles