Saadik: Obama ei ole Ukrainale relvade saatmist veel otsustanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA suursaadik Ukrainas Geoffrey Pyatt (kõnepuldis) koos USA välisministri asetäitja Antony Blinkeniga Kiievis 6. märtsil.
USA suursaadik Ukrainas Geoffrey Pyatt (kõnepuldis) koos USA välisministri asetäitja Antony Blinkeniga Kiievis 6. märtsil. Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama ei ole veel langetanud otsust letaalsete relvade saatmise kohta Ukrainale, ütles USA suursaadik Ukrainas Geoffrey Pyatt.

«Teated, mille kohaselt USA president on selles küsimuses ühe- või teistsuguse otsuse langetanud, ei vasta tõele,» ütles suursaadik reedel.

Pyatti sõnul ei kahtle Ühendriigid vajaduses toetada Ukraina suveräänsust. Eelmisel aastal eraldas USA Ukrainale varustust ja väljaõppetoetust 199 miljoni dollari ulatuses.

USA asepresident Joe Biden kinnitas sel nädalal, et USA eraldab Ukrainale 75 miljoni dollari ulatuses täiendavat mitteletaalset abi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles