Kossatšov: USA üritab kasutada Venezuelas n-ö Ukraina stsenaariumi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene föderatsiooninõukogu väliskomisjoni esimees Konstantin Kossatšov.
Vene föderatsiooninõukogu väliskomisjoni esimees Konstantin Kossatšov. Foto: SCANPIX

USA üritab viia Venezuelas läbi võimuvahetuse «Ukraina stsenaariumi», ütles Vene föderatsiooninõukogu väliskomisjoni esimees Konstantin Kossatšov.

«Võib eeldada, et USA hinnangul oli katastroofiline Ukraina kogemus edukas ning seda võib korrata ka mujal, eeskätt Venezuelas,» kirjutas Kossatšov laupäeval oma blogis.

Kossatšovi sõnul tekitavad Venezuelas praegu aset leidvad sündmused - meeleavaldused ja korruptsioonisüüdistused võimude vastu, tunde, et see kõik on juba olnud.

«Vene välisministeerium andis 12. märtsil põhjaliku hinnangu USA-Venezuela suhetes aset leidvatele sündmustele ning märkis, et Washington suurendab agressiivselt poliitilist ja sanktsioonisurvet Venezuelale. Tuletades meelde viimase pooleteise aasta sündmusi, mis leidsid otse meie silme ees aset Kiievis, siis tundub, et see hinnang ei ole liialdus,» kirjutas Kossatšov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles