Pildid: Moskvas puhkes tulekahju Novodevitšje kloostris

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeva õhtul puhkes tulekahju Moskvas Novodevitšje nunnakloostri territooriumil, kui põlema läks restaureerimisel olevat kellatorni ümbritsenud tellingud.

Vaata videot tulekahjust siit!

Korrakaitseorganite teatel teatati tulekahjust kell 22.41 kohaliku aja järgi, esimesed päästjad jõudsid sündmuskohale 4 minutiga.

Tulekahju võis puhkeda ehitusel kasutatud soojapuhuritest.

Interfaxi teatel pudenes tellingute küljest alla põlevaid tükke, mis süütasid ka kaks lähedal asunud väiksemat hoonet, samuti ühe puu.

Pealtnägija kinnitas Interfaxile, et tuletõrjujad püüdsid alguses ammutada kustutusvett ka kloostri lähedal asuvast tiigist, kuid kuna see asus kloostri tasapinnast madalamal, ei suutnud pumbad piisavat veesurvet tekitada.

Põleng suudeti kella poole kaheks öösel kustutada, teatas Venemaa eriolukordade ministeeriumi Moskva peavalitsuse pressiteenistus.

Tulekahju levis 300 ruutmeetrile.

«Praegu on väga raske kahju hinnata, väljaspoolt põlesid, nagu rääkisid tuletõrjujad, põlesid ainult tellingud. Arvan, et tõsist kahju ei ole, igal juhul me taastame kõik, objekt oli kindlustatud,» ütles Vene kultuuriministri asetäitja Grigori Perumov.

Tulekahju ajal kellatornis ega selle lähedal inimesi ei olnud.

Novodevitšje nunnakloostri rajas 1524. aastal suurvürst Vassili III. Tänapäeval kuulub see UNESCO maailmapärandi nimekirja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles