RT: Moskva Novodevitšje kloostri tornipõleng kustutati

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva Novodevitšje kloostri kellatorni põleng
Moskva Novodevitšje kloostri kellatorni põleng Foto: SCANPIX

Kanali Russia Today teatel suudeti Moskvas asuva Novodevitšje nunnakloostri põleng täna varahommikuks kustutada.

Moskva kesklinnas asuva kuulsa kloostri renoveerimisel olev 70-meetrine kaheksanurkne kellatorn ja seda ümbritsevad ehituskonstruktsioonid süttisid eile hilisõhtul.

Moskva tuletõrjujate andmetel kestis põleng üle kolme tunni ning selle põhjus on väljaselgitamisel.

Kustututustöödel osales üle 100 tuletõrjuja ja vabatahtliku.

Venemaa asekultuuriministri Grigori Pirumovi sõnul uuritakse kahju suurust, kuid esmastel andmetel jäi see üsna väikeseks.

«Põlengus said enim kannatada ehitustellingud. Torni päästis see, et põleng ei saanud alguse selle seest,» teatas Priumov.

Venemaa õigeusukiriku esindajate teatel on nad mures kellatornis olevate kellade pärast, mis võisid põlengukuumuses kannatada saada.

16. sajandil ehitatud Novodevitšje klooster on Moskva üks tuntumiad  vaatamisväärsusi, mis on olnud alates 2004. aastast UNESCO maailmapärandi imekirjas.

UNESCO andmetel on see klooster mänginud tähtsat rolli Venemaa poliitikas, kultuuris ja religioonis. Samuti on ajaloost teada, et see on sõjatingimustes Moskva kaitsmisel rolli mänginud.

Kloostri juures asuvale Novodevitšje kalmistule on maetud mitmeid Venemaa tuntud isikuid, kaasa arvatud kunagine president Boriss Jeltsin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles