Põhjalikult laastatud Vanuatu palus maailmalt abi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse sõdurid laadimas oma Tahitil asuvas Paneete õhuväebaasis abi, mis läheb Vanuatule.
Prantsuse sõdurid laadimas oma Tahitil asuvas Paneete õhuväebaasis abi, mis läheb Vanuatule. Foto: SCANPIX

Vanuatu president Baldwin Lonsdale kutsus täna maailma appi tormist laastatud riiki üles ehitama, abiagentuuride hinnangul on olukord saarel ülikeeruline.

President Lonsdale rõhutas abivajaduse äärmist kiireloomulisust pärast supertsüklonit Pam, mis liikus reede hilisõhtul üle Vanuatu kiirusega ligi 90 meetrit sekundis.

«Vajame humanitaarabi viivitamatult,» ütles Jaapanis toimunud katastroofikonverentsilt koju suunduv riigipea. «Kogu viimase paari aasta arendustegevuse järel saabus see kohutav tsüklon ja purustas täielikult kogu rajatud taristu. Vajame selle ülesehitamiseks rahvusvahelist abi.»

Paljud maailma riigid on lubanud Vanuatule katastroofiabi, Austraaliast, Uus-Meremaalt ja Prantsusmaalt on saabunud transpordilennukid toidu, ravimite, generaatorite ja päästemeeskondadega.

Päästjate sõnul purustas tsüklon umbes 90 protsenti pealinnast Port Vilast. Ametlikel andmetel hukkus tormis kuus ja sai vigastada üle 30 inimese, kuigi abitöötajate hinnangul võib see olla ohvrite lõplikust arvust vaid murdosa.

Foto: Alari Paluots
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles