Briti politsei uurib pedofiiliajuhtumite väidetavat kinnimätsimist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti politsei
Briti politsei Foto: SCANPIX

Briti politsei sõltumatu komisjon uurib väiteid, nagu oleks Londoni politsei mätsinud kinni poliitikute ja kõrgete politseiametnike seotuse pedofiiliavõrgustikuga, teatas komisjon esmaspäeval.

«Neliteist süüdistust puudutavaid aastaid 1970-2005 ning on seotud äärmiselt tõsise kõrgetasemelise korruptsiooniga,» teatas sõltumatu politseikaebuste komisjon (IPCC).

Ühe süüdistuse kohaselt nõudis üks politseinik kõrgelt politseiametnikult 1970. aastatel silma kinnipigistamist väidetava parlamendiliikmete pedofiiliavõrgustikuga. Teise süüdistuse kohaselt leiti ühe pedofiili kodust alamkoja dokument väidetavasse pedofiilide võrku kuulunud parlamendisaadikute ja kõrgete politseiametnike nimedega, kuid politsei tollal uurimist ei algatanud.

Kuuldused pedofiilide võrgustikust keskmega Westminsteris on ringelnud aastaid, kuid midagi pole seni suudetud tõestada. Eelmisel aastal läbi viidud ametlik uurimine ei leidnud tõendeid, et siseministeerium oleks varjanud 1980. aastate lasteahistamisjuhtumeid puudutanud 114 toimiku kadumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles