Malaisia asutab uue lennufirma

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Flymojo värvides Bombardier CS100.
Flymojo värvides Bombardier CS100. Foto: bombardier.com

Malaisia valitsus sõlmis täna Bombardieriga lepingu 20 uue lennuki ostmiseks, teatades ühtlasi uue lennufirma asutamisest, vahendas BBC.

Lennufirma nimi on Flymojo, selle peakorter hakkab asuma Johor Bahru linnas riigi lõunaosas. Esialgu alustab Flymojo regionaallendudega, hiljem on plaanis lennata ka teistesse Kagu-Aasia riikidesse.

Malaisia valitsus ostis uuele lennufirmale 20 Bombardieri keskmaalennukit CS 100, lepingu maht on 1,47 miljardit USA dollarit. Flymojol on ka optsioon veel 20 lennuki ostmiseks, selle kasutamine tõstaks tehingu kogumahu 2,9 miljardi dollarini.

Riigi peamine lennufirma Malaysia Airlines ei ole siiani veel toibunud kahe lennuki kaotamisest mullu. Üks kadus aastapäevad tagasi teel Kuala Lumpurist Pekingisse, teise tulistasid juulis Donetski ligidal alla separatiste abistanud Vene sõjaväelased.

Teise Malaisia ettevõtte, odavlennufirma AirAsia Surabayast Singapuri lennanud lennuk kukkus alla detsembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles