USA: Moskva otsus viia Kaliningradi Iskander-patareid kujutab ohtu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Venemaale on oluline näidata, et NATO liitlased on valmis üksteist kaitsma, eriti ohtu kujutava Moskva otsuse valguses paigutada Kaliningradi oblastisse raketipatareid Iskander-M, ütles USA suursaadik Poolas Stephen Mull teisipäeval.

Mull nimetas Poola reageeringut Ukraina kriisile kaitsvaks, lisades, et Venemaa otsus paigutada Kaliningradi raketipatareid kujutab endast ohtu.

Euroopa linnadele sihitud Vene raketid olid element külmas sõjas, märkis Ühendriikide diplomaat. «NATO reaktsioon toona oli samasugune nagu praegu - valmisolek kaitsta vajadusel liitlasi. See tähendas rakettide paigutamist,» sõnas Mull.

USA suursaadiku sõnul jätkub surve Venemaale läbi sanktsioonide. «Probleemile puudub sõjaline lahendus. See peab olema diplomaatiline.»

Märtsi lõpus saabub Poolasse raketipatarei Patriot, ütles saadik. Ühendriigid kavatsevad harjutada osana NATO missioonist Atlantic Resolve Patrioti kiirkorras Poola paigutamist, lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles