Venemaa Kaug-Idas algasid strateegilised sõjaväeõppused

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivanovo õhudessantdeviis seadis end lahingvalmidusse eile.
Ivanovo õhudessantdeviis seadis end lahingvalmidusse eile. Foto: SCANPIX

Sahhalinil baseeruvad Venemaa Ida sõjaväeringkonna motolaskurüksused viidi strateegiliste juhtimis- ja staabiõppuste raames täielikku lahinguvalmidusse, teatas täna Vene kaitseministeeriumi pressitalitus.

«Motolaskur-, tanki-, suurtükiväe-, raketi- aga samuti varustusüksused liikusid koondumispiirkonda. Edasi sooritavad üksused marsi ettenähtud piirkondadesse, seavad sisse õppelahingpositsioonid ning asuvad armee lennuväe toel lahendama praktilisi ülesandeid mereranniku dessandivastase manööverkaitse alal,» seisab teates.

Õppusi, millesse on kaasatud üle 30 000 sõjaväelase, ligi tuhat ühikut relvi ning sõja- ja eritehnikat, juhib kaitseminister Sergei Šoigu.

Õppuste ajal on lahinguvalmidusse viidud ka rida Balti laevastiku, Lõuna sõjaväeringkonna ja dessantvägede üksusi.

Strateegilised juhtimis- ja staabiõppused toimuvad kaitseministeeriumi andmeil vastavalt Venemaa relvajõudude 2015. aasta ettevalmistusplaanile. Ministeerium lisas, et talveperioodil on märts õppuste poolest kõige intensiivsem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles