Rootsi keskpank lasi intressimäära -0,25 protsendini

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi keskpank.
Rootsi keskpank. Foto: Sveriges Riksbank

Rootsi keskpank Riksbank alandas täna baasintressi varasemalt -0,1 protsendilt -0,25 protsendile ja kuulutas välja võlakirjaostu programmi kolmekordse suurendamise 30 miljardi Rootsi kroonini.

Riksbanki teatel on märke, et inflatsioon on jõudnud madalaima tasemeni ja hakkab tõusma, kuid hiljutine krooni kursi tõus ähvardab seda trendi muuta. Seepärast otsustas Riksbank ajada veel ekspansiivsemat rahanduspoliitikat, langetades baasintressi 0,15 protsendipunkti võrra ja suurendades riigivõlakirjade ostu programmi 30 miljardi kroonini (3,2 miljardit eurot).

See otsus ja valmisolek teha veel enamatki lühikese etteteatamisajaga rõhutavad, et Riksbank peab oma inflatsioonieesmärki silmas, märkis Rootsi keskpank kodulehel avaldatud selgituses.

Veebruaris teatas Rootsi keskpank baasintressi langetamises alla nulli, -0,1 protsendini ja 10 miljardisest võlakirjaostuprogrammist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles