Armeenia presidendile teeb muret Vene relvaimport Bakuule

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Armeenia president Serž Sargsjan.
Armeenia president Serž Sargsjan. Foto: SCANPIX

Armeenia ja Venemaa suhetes on tähtis koht sõjalistehnilisel koostööl, kuid Jerevan on mures Vene relvade müügi pärast Aserbaidžaanile, ütles kolmapäeval president Serž Sargsjan.

«Venemaaga on meil liitlassuhted ja neis suhetes on tähtis koht sõjalistehnilisel ja majanduskoostööl. Neis suhetes teeb meile muret asjaolu, et Venemaa müüb erinevatel põhjustel Aserbaidžaanile relvi. Probleem ei ole siin relvade kvaliteedis, vaid selles, et piiril seisev Armeenia sõjaväelane teadvustab, et teda püütakse tappa Vene relvaga,» lausus Sargsjan Jerevanis rahvusvahelisel foorumil.

«See on probleem, mis tuleb lahendada. Teisest küljest pean ma tunnistama, et kogu iseseisvusaja ei ole Armeenia saanud üheltki riigilt sellist toetust nagu Venemaalt. Pean ka märkima, et mitte üksnes minu, vaid ka spetsialistide hinnangul ei ole Aserbaidžaanil võimalik Mägi-Karabahhi küsimust sõjalisel teel lahendada. Aserbaidžaani relvajõududel ei ole sõjalist üleolekut,» väitis riigipea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles