Rootsis Göteborgis hukkus tulistamises kaks inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi politsei
Rootsi politsei Foto: SCANPIX

Rootsi politsei teatel leidis eile riigi suuruselt teises linnas Göteborgis asuvas pubis aset tulistamine, milles kaotas elu esialgsetel andmetel kaks inimest ja sai vigastada üle kümne.

Ühe kahekümnendates eluaastates mehe seisund on veel eluohtlik, veel kahe varem eluohtlikus seisundis isiku - kolmekümnendates ja neljakümnendates aastates mehed - olukord on stabiliseerunud.

Väiksemaid vigastusi sai veel kolm kahekümnendates eluaastates meest. Ühe kuuekümnendates ja ühe kahekümnendates eluaastates mehe vigastused on tõsisemad, ent ka nende elu ei ole ohus. 

Hukkunud on teadaolevalt kahekümnendates mehed.  Ründajad kasutasid automaatreliv ja neil õnnestus sündmuskohalt põgeneda. Kedagi vahistatud veel ei ole. Siiski on Rootsi lääneregiooni politsei esindaja teatel toodud mitmeid inimesi ülekuulamisele.

«Pubis leidis aset tulistamine. Kaks inimest sai surma ja mitu kannatanut on viidud haiglasse. Ohvrite arv arvatavasti tõuseb veelgi,» rääkis  politsei pressiesindaja Ulla Brehm täna hommikul uudisteagentuurile AFP. «Ei saa välistada, et tegu on jõuguvägivallaga,» rääkis ta.

Politsei hinnangul on tõenäolisem, et tegemist on kahe gängi omavahelise arveteõiendamise kui terrorismiga. Selles piirkonnas on juba mõnda aega probleeme jõuguvägivallaga.

Eile hilisõhtul kõndisid kaks relvastatud isikut Göteborgis Hisingeni saarel pubisse nimega Var Krog och Bar ja avasid tule. Politsei sõnul lahkusid kahtlusalused sündmuskohalt autoga. Ühe Expresseniga rääkinud pealtnägija sõnul jooksis sündmuskohalt ühe läheduses seisnud auto suunas neli inimest. Ühel jooksjal oli nuga, millega ta ründas autos istunud inimest.

Göteborgi politsei sai tulistamise kohta teate eile natuke enne kella 22.30.  Vårvärdetstorgeti piirkond eristati turvalindi abil, kuid kohalikele elanikele ei antud käsku jääda siseruumidesse. Uudisteagentuuri TT teatel saabus sündmuskohale Göteborgi eeslinna Biskopsgårdenisse Hisingeni linnaossa kümme kiirabibrigaadi. 

Rootsis ja Taanis on pikka aega olnud probleeme kriminaalsete jõukudega, sealhulgas näiteks narkokaubitsejatega, mootorrattagängidega Hell’s Angels ja Bandidos ning mitmete erinevate immigrantide jõukudega.

Göteborgis on leidnud aset kümneid tulistamisi, sealhulgas ka juba mainitud jõukude vahel ning mitmed neist on toimunud just Biskopsgårdeni piirkonnas Hisingeni saarel. Hukkunutega lõppenud tulistamised on seal siiski harvad.

Tegu on elamupiirkonnaga, kus valitseb suur tööpuudus.

«See on hirmutav, siin toimub midagi peaaegu iga päev, aga tundub, et seekordne juhtum on midagi suuremat,» rääkis ajalehele Aftonbladet üks kohalik elanik. Teine kohalik kinnitas aga, et kõnealuse pubi ümber on tavaliselt üsna rahulik. «See on tegelikult vaikne piirkond. On olnud juhuslikke tulistamisi, ent mitte kunagi midagi tõsist. Kõik on toimunud jõukude vahel,» rääkis ta.

Üks mees tapeti piirkonnas möödunud aasta mais ja kaks inimest surid 2013. aastal toimunud tulistamises, mida seostatakse samuti jõukude vahelise arveteklaarimisega.

Tänavu jaanuaris tulistati eilse sündmuskoha läheduses üht meest jalga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles