Täna palus Euroopast asüüli veel üks Iraani diplomaat

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna Norralt varjupaiga palumisest teatanud Farzad Farhangian töötas varem Iraani saatkonnas Brüsselis pressiatašeena.
Täna Norralt varjupaiga palumisest teatanud Farzad Farhangian töötas varem Iraani saatkonnas Brüsselis pressiatašeena. Foto: SCANPIX

Belgias töötanud Iraani diplomaat teatas täna, et palub Norralt varjupaika. Uudistevõrgu AFP teatel teeb see temast juba kolmanda Iraani välisesindaja, kes on sel aastal Euroopast asüüli taotlenud.


«Ma palun poliitilist varjupaika koos kogu oma perega,» ütles Iraani saatkonnas Belgias pressiatašeena töötanud Farzad Farhangian täna Oslos ajakirjanikele. Ta lubas liituda president Mahmoud Ahmadinejadi vastase opositsiooniga.

«Ma vabandan Iraani rahva ees,» lisas Farhangian. «Viimased 30 aastat olin ma Iraani rahva teenistuses, kuid Iraani vabariigi hälbimise tase ei jäta mulle valikut. Ma loodan olla opositsiooni hääleks.»

Enne teda on tänavu Euroopast asüüli palunud kaks tema kolleegi. Veebruaris sai Norralt varjupaika sealses Iraani saatkonnas peakonsulina töötanud Mohamed Reza Haydari. Eile teatas Soomelt asüüli taotlemisest Hossein Alizadeh, kes töötas Helsingis Iraani saatkonnas.

Kui Farhangianilt küsiti, miks ta otsustas varjupaika paluda just Norralt, vastas ta: «Ma valisin Norra, sest Haydari oli üks minu vanadest kolleegidest ning ma loodan, et koos suudame me täiendada kampaaniat praeguse valitsuse vastu.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles