Erdoğan: Armeeniat ei ajenda tõde, vaid soov Türgile ära teha

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan(paremal), energiaminister Taner Yildiz (vasakul) ja Aserbaidžaani president Ilham Alijev eile uue torujuhtme ehitamise tähistamisel.
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan(paremal), energiaminister Taner Yildiz (vasakul) ja Aserbaidžaani president Ilham Alijev eile uue torujuhtme ehitamise tähistamisel. Foto: SCANPIX

Türgi president Recep Tayyip Erdoğan ütles täna, et armeenlasi, kes nõuavad Esimese maailmasõja aegse veresauna genotsiidiks tunnistamist, ei ajenda ajalooline tõde, vaid soov Türgile ära teha.

Erdoğani sõnul on armeenlased lükanud tagasi Türgi arvukad üleskutsed moodustada ühine töörühm toimunu uurimiseks, et selle kohta dokumentaalseid tõendeid leida.

Armeenia on püüdnud mõjutada Türgit tunnistama, et 1,5 miljoni inimese tapmine Esimese maailmasõja ajal oli genotsiid, mille viisid läbi Osmani impeeriumi väed. Türgi väidab, et ohvreid oli 500 000 ning et nad surid maailmasõja lahingutes ja nälja tõttu.

«Nende eesmärk ei ole tõde välja selgitada, vaid Türgit rünnata ja talle kahju teha,» ütles Erdoğan.

Armeenlased tähistavad 24. aprillil massimõrva 100. aastapäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles