Kindralstaap: Vene suurõppusel osaleb nüüd 80 000 sõdurit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene mereväelased.
Vene mereväelased. Foto: SCANPIX

Venemaa presidendi Vladimir Putini korraldusel sel nädalal alanud lahinguvalmiduse kontrollis osalevate sõdurite arv kahekordistus ning nüüd võtab sellest osa 80 000 sõdurit, ütles täna Vene armee kindralstaabi ülem Valeri Gerassimov.

Esmaspäeval teatas kaitseminister Sergei Šoigu, et Putin andis korralduse lahinguvalmiduse kontrolliks Põhjalaevastikule, mõnedele Lääne sõjaväeringkonna üksustele ja õhudessantvägedele. Lisaks paigutati Krimmi tuumarelva kandevõimega lennukeid, mida Venemaa tahab sinna püsivalt paigutada 2016. aastal.

Tollane korraldus hõlmas üle 40 000 sõduri.

Õppusel osalejate arv suurenes 80 000 sõdurini, õhusõidukite arv on nüüd 220, ütles Gerassimov neljapäeval uudisteagentuuri RIA Novosti vahendusel.

Neljapäeval teatas Venemaa ka tuhandeid sõdureid hõlmavast õppusest Jaapani lähistel Sahhalini saarel.

Moskva saatis Sahhalinile positsioonidele teadaolevalt üle 3000 sõduri ja kuni 1000 relva ja muud varustust, sealhulgas pind-õhk-tüüpi raketisüsteeme Osa ja tanke, teatas kaitseministeerium.Venemaa presidendi Vladimir Putini korraldusel sel nädalal alanud lahinguvalmiduse kontrollis osalevate sõdurite arv kahekordistus ning nüüd võtab sellest osa 80 000 sõdurit, ütles Vene armee kindralstaabi ülem Valeri Gerassimov neljapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles