Tuneesia rünnakuga seoses on kinni peetud üheksa inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korrakaitsjad Bardo muuseumi ees.
Korrakaitsjad Bardo muuseumi ees. Foto: SCANPIX

Tuneesias on täna kinni peetud üheksa inimest, keda seostatakse Tunise muuseumis 21 inimest tapnud terroristidega.

«Julgeolekujõududel õnnestus vahi alla võtta neli rünnakuga otseselt seotud isikut ja viis inimest, keda kahtlustatakse seotuses nendega,» teatas Tuneesia presidendi pressiteenistus uudisteagentuuri AFP teatel.

Tunise Bardo muuseumis toimunud tulistamises hukkus viimastel andmetel kokku 23 inimest, nende seas 20 turisti kokku üheksast välisriigist. Võimud on varem teatanud, et kaks ründajat tapeti rünnaku järel korraldatud haarangu käigus.

Peaminister Habib Essid rääkis pressile, et üks muuseumirünnaku korraldamises kahtlustatav oli juba varem luureteenistustele tuttav, kuid ametlikke sidemeid terrorirühmitustega pole tuvastatud.

Mitmel ohvril puudusid isikut tõendavad dokumendid. Charles Nicolle'i haiglas, kuhu mitu ohvrit toimetati, on siiani tuvastamata seitsme hukkunu surnukehad, ütles haigla ametnik Moncef Hamdoun.

Tuneesia tervishoiuminister Said Aidi sõnul on ohvrite hulgas kolm Jaapani kodanikku, kaks hispaanlast, Colombia, Austraalia, Briti, Belgia, kaks Prantsuse, Poola ja Itaalia kodanik. Mitme ohvri isik on veel tuvastamata, sest neil polnud kaasas dokumente.

Sõjaväemundrit kandvad relvastatud isikud avasid eile õhtul tule Tunises Bardo muuseumi ees bussist väljunud turistide pihta ja ajasid neid hiljem muuseumihoones taga. Tulistamine kestis kokku ligi neli tundi ja ükski rühmitus pole selle eest veel vastutust võtnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles