Patrušev: Soome natsionalistid püüavad Karjala elanikke mõjutada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikolai Patrušev (paremal) ja Vladimir Putin.
Nikolai Patrušev (paremal) ja Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Vene julgeolekunõukogu sekretär Nikolai Patrušev süüdistas täna Soome natsionalistlikke ja revanšistlikke organisatsioone, et need püüavad vabaühenduste kaudu Karjala elanikke mõjutada.

«Lääne Vene-vastase retoorika valjenedes on Soome ühiskondlikpoliitilistes organisatsioonides hakanud pead tõstma natsionalism ja revanšism. Nende mõju rahvuslike vabaühenduste kaudu Karjala elanikele kasvab,» ütles Patrušev Petroskois piirikoostöö arengule pühendatud kohtumist avades.

Samas on Karjala piirialana vaja laiendada koostööd Euroopa riikide, seal hulgas Soomega, kuna see on Venemaa huvides, tõdes ta.

Patrušev ärgitas Karjala võime pöörama tähelepanu Syväoro piiripunkti kiirele avamisele ning Vjartsilja piiripunkti infrastruktuuri väljaarendamisele.

Loodetavasti saab Karjalast 2020. aastani kavandatud Euroopa Liidu ja Venemaa koostööprojektide peamine platvorm, ütles Patrušev ja lisas, et Euroopa Komisjon peaks sel suvel eraldama selleks 21 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles