Pildid: Sydney pantvangidraama kohvik avati taas külastajatele

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Austraalias Sydneys asuv kohvik, kus möödunud aasta  15. – 16. detsembril leidis aset 17 tundi kestnud pantvangidraama, avati täna uuesti külastajatele.

Lindt Chocolate Cafe saab ka kahe hukkunu nimega mälestustahvli, edastab BBC.

Relvastatud Man Haron Monis võttis Sydneys Martin Place´is asuvas kohvikus 18 inimest pantvangi.

Politsei eriüksus tegi kohvikule rünnaku ning lisaks Monisle hukkusid veel 34-aastane Tori Johnson ja 38-aastane Katrina Dawson.

New South Walesi osariigi peaminister Mike Baird kohtub enne kohviku taasavamist sealsete töötajatega.

Lindt Australia juht Steve Loane sõnas teisipäeval, et taasavamine on õige samm.

«Pärast detsembris toimunud traagilisi sündmusi arutasime töötajatega, mida edasi teha. Langetasime otsuse kohvik taasavada ja edasi minna. See aitab juhtunust üle saada,» teatas Loane.

Kohvik saab mälestustahvli, millel on hukkunute, kohviku juhi Tori Johnsoni ja kohviku külastaja, advokaat Katrina Dawsoni nimed.

Pärast juhtunut vajas Lindti kohvik mõningast remonti.

Kohvikule rünnaku teinud ja palju inimesi pantvangi võtnud Monis oli politseile juba varasemast tuttav. Ta sai Austraalias poliitilist asüüli 1996. aastal ning ta oli enne rünnakut toime pannud mitmeid kuritegusid, mille eest teda kohtulikult karistati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles