Raha väljavõtmine Kreeka pankadest taas suurenenud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka euromündid
Kreeka euromündid Foto: SCANPIX

Kolmapäeval võtsid inimesed Kreeka pankadest välja 350-400 miljonit eurot, mis on suurim summa pärast 20. veebruarit, kui rahvusvahelised laenuandjad ja Kreeka valitsus saavutasid Kreeka abiprogrammi pikendamise kokkuleppe, kirjutab ajaleht Kathimerini.

Raha väljavõtmise põhjuseks võis olla euroala rahandusministrite grupi eesistuja Jeroen Dijsselbloemi mõtteavaldus, et Kreeka võiks kehtestada valuutapiirangud, vahendab BNS. 

Kreeka pankade likviidsuse olukorda komplitseerib see, et Euroopa Keskpank (EKP) langetas Kreeka likviidsushädaabi (ELA) 400 miljonile eurole, kuigi pangad olid taotlenud 900 miljoni euro suurust hädaabivõimalust.

Nende uudiste peale kerkisid Kreeka võlakirjade intressid neljapäeval järelturul kõrgeimale tasemele pärast 2012. aastal. Kolmeaastaste võkakirjade intress oli 23,14 protsenti ja 10-aastaste võlakirjade intress 11,74 protsendile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles