Euroopa Liit asub võitlusse Vene propagandaga

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldajad Kiievis nõudmas Vene telekanalite keelustamist.
Meeleavaldajad Kiievis nõudmas Vene telekanalite keelustamist. Foto: AFP/SCANPIX

Sel nädalal otsustasid Euroopa Liidu liidrid ülemkogul, et on aeg alustada vastutegevust Venemaalt lähtuva vaenuliku propaganda mõju vähendamiseks. Üleskutse Kremli agressiivsele meediakampaaniale vastu astumiseks esitasid Euroopa Komisjonile jaanuaris neli riiki: Eesti, Leedu, Suurbritannia ja Taani.

Ametnikud rääkisid Reutersile, et juba märtsis hakkab Brüsselis tööle kümmekond avalike suhete ja meediaeksperti, kelle ülesandeks on vastu astuda Kremli valeinfole Venemaa tegevuse kohta Ukrainas ja Euroopa riikide mustamisele.

Ekspertide esimeseks sammuks on valeinfo korrigeerimine ja faktide kontrollimine ning «ELi narratiivi arendamine võtmetähtsusega sõnumite, artiklite, arvamuslugude, faktikogumike ja infograafika abil, kaasaarvatud materjalid vene keeles». Venekeelse materjali esmaseks sihtgrupiks on endiste Nõukogude Liidu riikide venekeelne elanikkond, kes jälgib eelkõige Vene meediat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles