Terroritõrjejuht: pühasõdalased võivad tulla ELi põgenikena esinedes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud 16. jaanuaril 2015 Verviers'is. ELi terroritõrjejuht kutsus ühenduse piirivalveagentuuri Frontex suuremale valvsusele, öeldes, et pühasõdalased võivad saabuda põgenikena esinedes.
Politseinikud 16. jaanuaril 2015 Verviers'is. ELi terroritõrjejuht kutsus ühenduse piirivalveagentuuri Frontex suuremale valvsusele, öeldes, et pühasõdalased võivad saabuda põgenikena esinedes. Foto: YVES HERMAN/REUTERS

Euroopa Liidu terroritõrjejuht Gilles de Kerchove kutsus ühenduse piirivalveagentuuri Frontex suuremale valvsusele, öeldes, et pühasõdalased võivad saabuda põgenikena esinedes.

Eelmisel aastal soovis ELis poliitilist varjupaika üle 50 000 inimese, mis on 44 protsenti rohkem kui 2013. aastal. Kakskümmend protsenti taotluste esitajatest olid süürlased, ütles ELi statistikaamet Eurostat.

«Me peame olema valvsad. Euroopa Liitu on suhteliselt lihtne siseneda, kui ühinetakse põgenike vooluga,» ütles belglane De Kerchove Viinis ELi ministrite kohtumisel.

De Kerchove rõhutas, et kuigi Euroopa on praegu sunniidi äärmusrühmituse Islamiriik nimel üksikult tegutsevate isikute sihtmärk, ei ole ühendus turvaline ka terrorivõrgustiku Al-Qaeda suhtes, smis samuti soovib näidata oma olemasolu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles