NATO hävitajad saatsid taas Vene sõjaväelennukeid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene luurelennuk Il-20
Vene luurelennuk Il-20 Foto: SCANPIX

Baltimaades õhuturbemissiooni teostavad Itaalia hävitajad Typhoon tõusid eile kahel korral õhku, et saata Läti territoriaalvete lähedal Vene lennukeid.

Esmalt tõusid hävitajad õhku, et jälgida luurelennukit Il-20. Õhtul teatasid Läti kaitsejõud, et hävitajad tõusid uuesti õhku, et saata An-12 ja An-26 transpordilennukeid. Lennukid ei rikkunud Läti õhupiiri.

Venemaa president Vladimir Putin andis esmaspäeval käsu relvajõudude lahinguvalmiduse kontrolliks ka Kaliningradi oblastis, kuhu õppuste ajaks toimetati hävituslennukeid, pommitajaid ja operatiivtaktikalisi raketikomplekse Iskander. Sel nädalal teatati korduvalt mõnest Vene sõjalennukist Läti piiride lähedal.

Vene sõjalennukeid hakati Balti õhuruumi lähedal rohkem märkama möödunud aastal. Läti kaitsejõud on tänavu Läti territoriaalvete lähedal registreeritud 23 taolist juhtumit. Kokku märgati Vene sõjaväe lennukeid või laevu mullu Läti piiride lähedal rohkem kui 250 korral.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles