Minister: Venemaa ei otsi NATOga konfrontatsiooni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa sõdur õppustel Sernovodski polügoonil Lõuna-Venemaal.
Venemaa sõdur õppustel Sernovodski polügoonil Lõuna-Venemaal. Foto: SCANPIX

Venemaa ei otsi NATOga konfrontatsiooni ja eelistab alliansiga koostöö arendamist, ütles Vene asekaitseminister Anatoli Antonov täna.

«Sooviksin pöörduda oma kolleegide poole NATO liikmesriikides, et paluda neil edastada minu järgnevad sõnad oma pealinnadesse: me ei otsi alliansiga konfrontatsiooni ning eelistame koostöö arendamist,» lausus Antonov NATO liikmesriikide atašeedele.

«NATO riigid sooritavad õppusi, teie (alliansi) lennukid lendavad mööda Vene piire ja teie lennukid tulevad Vene rannikule väga lähedale,» sõnas minister.

«Me (Venemaa) ei lähe teie (NATO) õppuste tõttu hüsteeriasse. Me ei ütle teile, et hakkate meiega homme sõdima. Käitume teie õppuste asjus rahulikult. Miks siis tekitavad Vene relvajõudude mis tahes ülevaatused ja õppused informatsioonisõja puhangu?» küsis Antonov.

«Te (atašeed) lihtsalt hirmutate iseennast. Ütlen teile täna täie vastutustundega, et me ei ründa kedagi. Me lihtsalt ei vaja seda,» lisas asekaitseminister.

Esmaspäeval teatas kaitseminister Sergei Šoigu, et president Vladimir Putin andis korralduse lahinguvalmiduse kontrolliks Põhjalaevastikule, mõnedele Lääne sõjaväeringkonna üksustele ja õhudessantvägedele. Lisaks paigutati Krimmi tuumarelva kandevõimega lennukeid, mida Venemaa tahab sinna püsivalt paigutada 2016. aastal.

Kontrollis osales 80 000 sõdurit ja Vene kindralstaabi aseülema Andrei Kartapolovi sõnul lõppes see täna Moskva aja järgi kell 15.00 (Eesti aja järgi kell 14.00).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles