Ukraina kõrge sõjaväelane: separatistid valmistuvad selle aasta viimaseks rünnakuks

Georgi Beltadze
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Endine Ukraina relvajõudude peastaabi ülema asetäitja Igor Romanenko väljendas muret tulevase separatistide suuremahulise rünnaku üle.

«Praeguse seisuga on moodustatud kolm löögigruppi. Veel enam tahan rõhutada sõna «löögi». Kahjuks löögigrupid. Üks Luhanskis – väikseim neist kolmest. Teine Donetskis – märksa tugevam kui Luhanski oma, kusagil 5500-6000 sõdurit. Samuti on Mariupoli suunas formeeritud üks löögigrupp. Seal on vähem: natuke rohkem kui 4000 sõdurit ning lisaks vastav tehnika: tankid, raketiheitjad jne,» lausus Romanenko Ukraina venekeelsele ajalehele Segodnya.

Tema sõnade kohaselt valmistuvad separatistid selle aasta viimaseks rünnakuks.

«Nad (separatistid – G.B.) plaanisid rünnata märksa varem, ent erinevad põhjused – poliitlised ja rahvusvahelised asjaolud - ei võimaldanud neil seda teha. See rünnak peaks olema viimane. Seejärel jätkub vastasseis poliitilisel ning majanduslikul tasandil, » ennustas ukrainlane.

Ukraina sõjaväe andmetel on sõjategevus rindel viimastel päevadel uuesti intensiivistunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles