Lobjakas: Peterburis toimunud Euroopa paremäärmuslaste kohtumisega püüti võimendada Putini sõnumit

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahto Lobjakas.
Ahto Lobjakas. Foto: Peeter Langovits

Nädalavahetusel Peterburis toimunud Euroopa ja Vene paremäärmuslaste kohtumine oli tohutus vastuolus Venemaa ametliku poliitikaga, mis rõhutab võitu fašismi üle, rääkis välispoliitika ekspert Ahto Lobjakas.

Lobjaka sõnul ei tegeldud paremäärmuslaste kohtumisel eriti president Vladimir Putini politiika kiitmisega, pigem oli tegemist Putini ühe sõnumi võimendamisega, teatavasti on Putin aastaid rääkinud Lääne allakäigust ning ta on end positsiooneerinud selle trendi etteotsa, püüdes näidata rahvusvahelist tuge sellisele mõtteviisile, vahendas ERR Uudised saadet «Välisilm».

Paremäärmuslaste kohtumise osavõtjate keskmine vanus oli Lobjaka sõnul 55-60 eluaastat, nooremad osavõtjad olid tulnud peamiselt Donbassist.

Saatekülaline märkis, et Peterburi kohtumise sõnumis on tugev sisekonflikt, meediat sinna eriti ligi ei lastud, kohal polnud ka väljapoole suunatud Vene propagandistlikku meediakanalit RT-d.

Kohtumist käsitlevat materjali ei taheta levitada, sest see läheb Moskva ametliku kursiga kohutavasse dissonantsi, kohtumine leidis ju aset Peterburis, mis elas Teise maailmasõja päevil üle ränga blokaadi, varsti aga toimub Moskvas sõjas saavutatud võidu juubeliparaad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles