Tunise Bardo muuseum avatakse taas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tunise Bardo muuseum
Tunise Bardo muuseum Foto: SCANPIX

Tuneesia pealinnas Tunises asuv kuulus Bardo muuseum avatakse täna taas külastajatele pärast möödunudnädalast terrorirünnakut.

Relvastatud isikud lasid möödunud kolmapäeval selles muuseumis maha 22 inimest, kellest enamik olid Euroopa päritolu turistid, edastab BBC.

Muuseumi esindajate sõnul näitavad nad vähem kui nädal pärast rünnakut uuesti avamisega, et terroristid ei saavutanud oma eesmärki.

Rünnaku eest võttis vastutuse islamiäärmuslik grupeering, niinimetatud Islamiriik. Tuneesia jaoks on turism eluliselt tähtis ning sellised rünnakud võivad turistide arvu märgatavalt vähendada.

Eile vallandas Tuneesia peaminister Habib Essid kuus politseijuhti, kuna uurimine näitas Bardo muuseumi turvameetmetes märgatavaid puudujääke.

Muuseumirünnaku taga olnud said väidetavalt väljaõppe niinimetatud Islamiriigi treeninglaagris Liibüas.

Muuseumi turvavideo lindistuse alusel tehti kindlaks kahe tulistaja nimed – Yassine Laabidi ja Hatem Kachnaoui, kes mõlemad julgeolekujõudude poolt maha lasti.

Bardo muuseumis on maailma üks suuremaid Vana-Rooma mosaiikide ja esemete kogusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles