Iisraeli peaministrile võidakse lähiajal esitada süüdistus

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli peaminister Ehud Olmert.
Iisraeli peaminister Ehud Olmert. Foto: AFP / Scanpix

Hiljuti tagasiastumisest teatanud Iisraeli valitsusjuhile Ehud Olmertile võidakse lähiajal esitada ametlik süüdistus korruptsioonis.


Pärast pikaajalisi sisepoliitilisi vastuolusid tagasiastumisest teatanud Olmertit on tema valitsemisaja jooksul korduvalt süüdistatud korruptsioonis, mistõttu ootaks teda septembris toimuvatel valimistel tõenäoliselt kindel kaotus, vahendas telegraph.co.uk.

Kadima partei asub esimeest valima juba septembri keskel. Olmert jääb peaministri ametisse aga kuni uue valitsuse moodustamiseni.

Viimati süüdistas politsei teda suurte rahasummade vastuvõtmises USA päritolu ärimehelt, mida Olmert kasutas väidetavalt enda tarbeks. Ärimees Morris Talansky on kohtus tunnistanud, et andis viimase 15 aasta jooksul Olmertile 150 000 USA dollarit.

Olmertit võidakse süüdistada ka selles, et ta tagas riigi rahalise toetuse investeerimisfirmale, mida juhtis tema sõber Uri Messer.

Politsei kahtlustab Olmertit veel mitmes pettuses ja korruptsioonijuhtumis.

Jerusalem Posti kinnitusel kohtub Olmert laupäeval juurdlust juhtiva politseiametniku Yohanan Daninoga, kelle otsusest sõltub, kas peaministrile esitatakse ametlik süüdistus.

Kaks ja pool aastast valitsusjuhi kohuseid täitnud Olmert on korduvalt kinnitanud oma süütust ja lubanud seda ka vajadusel kohtus tõestada.

Möödunud aastal algatati tema suhtes uurimine seoses ettevõtte Bank Leumi müügiga, kui tollane rahandusminister Olmert üritas oma sõbrale soodsamatel tingimustel maha müüa. Siiski pääses Olmert tõendusmaterjali puudumise tõttu ametlikust süüdistusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles