Katastroofist ehmunud piloodid ei taha A320 lennukitega lennata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Germanwingsi reisilennuk Airbus A320.
Germanwingsi reisilennuk Airbus A320. Foto: SCANPIX

Lufthansa tütarfirma Germanwings mõned piloodid on keeldunud lendamast eile lennukatastroofi sattunud Airbus A320 tüüpi lennukitega.

«Mõistame nende otsust,» kommenteeris Germanwingsi tegevjuht Thomas Winkelmann.

Lufthansa esindaja kinnitusel lendavad nende lennukid vastavalt graafikule, vahendas AFP. «Üks Germanwingsi lend tühistati, kuna piloodid tundsid, et ei suuda lennata,» lisas ta.  

Lufthansa pressiesindaja ei tahtnud avalikustada pilootide arvu, kes on keeldunud täna töötamast.

Piloote esindava ametiühingu Vereinigung Cockpit esindaja Jörg Handwerg kinnitas, et tegemist pole murega turvalisuse pärast. Hukkunute seas on lendurite sõpru ja kolleege, selgitas ta.  

Soome õnnetuste uurimiskeskuse juhtivekspert Ismo Aaltonen rääkis STT-le, et keeldumise põhjuseks võib olla pigem šokk ja mitte mure lennukitüübi usaldusväärsuse pärast.   

«See, et kolleegidega juhtub midagi taolist, on psüühiliselt väga raske ja täiesti mõistetav, kui  piloodid ei suuda tööd teha. Mul on ka omal vastavaid kogemusi, kui ma ei tahtnud pärast kolleegi hukkumist esimesena lendama minna.»

Aaltoneni oletusel pole esmaspäeval lennukis märgatud veal eilse õnnetusega mingit seost.

Der Spiegeli andmetel märgati lennukis Airbus A320 päev enne saatuslikku lendu tehnilist riket. Väljaande informatsiooni järgi seisis lennuk esmaspäeval mitmeid tunde Düsseldorfi lennuväljal maandumisteliku luugi rikke tõttu. Lufthansa esindajate kinnitusel parandati viga täielikult. Hiljem naasis lennuk liiklusesse ja mingeid probleeme sellega rohkem ei tekkinud.

Aaltoneni sõnul tehakse lennukitele taolist remonti pidevalt. «Lennukitel on erinevaid vigu ja  neid parandatakse, mis pole midagi erilist. Seda lennukit muidugi vaadatakse nüüd läbi suurendusklaasi.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles