Hodorkovski ei välista Venemaale naasmise võimalust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed jälgivad Mihhail Hodorkovski osalusel toimunud videosilda.
Inimesed jälgivad Mihhail Hodorkovski osalusel toimunud videosilda. Foto: SCANPIX

Naftafirma Jukos endine juht Mihhail Hodorkovski ei välista Venemaale lähiajal naasmise võimalust.

Tema sõnul võib see leida aset juba enne režiimi muutumist, vahendas RBK.

«Kohe, kui praegune võim vahetub, hakkavad kõik inimesed, kes elavad praegu välismaal, mõtlema naasmisele. Aga mina pöördun tagasi veidi varem. Naasen siis, kui tunnen, et minu saatmine trellide taha võib olla võimudele ohtlik. Selline olukord võib tekkida varsti,» rääkis ta Avatud Venemaa korraldatud telesilla ajal.

Hodorkovski oletas, et kui ta peaks pöörduma kodumaale tagasi praegustes tingimustes, siis võetaks ta tõenäoliselt kinni.

«Mina pean kahjuks valima mitte välismaal vabaduses Venemaa eest tehtava töö ja Venemaal vabaduses tehtava töö vahel, vaid välismaal Venemaa nimel tehtava töö ja tõenäoliselt koduarestis tehtava töö vahel,» selgitas ta.  

Jukose eksjuhi sõnul ei hakkaks võimud «mängima temaga neid mänge» nagu Aleksei Navalnõiga ja paigutaks ta kohe varasemast tuttavasse vangikongi.

Ta rõhutas, et ei karda kinnipidamisasutusse sattuda, kuid seal on raske tööd teha.

Telesild Hodorkovski ja Novosibirski elanike vahel leidis aset 24. märtsi õhtul.

Jukose eksjuht istus kümme aasta vangis, kuna Vene kohus mõistis ta süüdi  finantsmahhinatsioonides ja maksupettustes ning saatis trellide taha. Hodorkovski vabanes detsembris 2013 amnestia alusel. Ta elab praegu Šveitsis oma abikaasa ja laste juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles