Lennuõnnetustes hukkunute arv tegelikult langeb

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Germanwings'i alla kukkunud lennukiga sama tüüpi Airbus 320. Piloodid näitavad uhiuut juhiruumi Asia Air'ile kuuluvas lennukis.
Pildil Germanwings'i alla kukkunud lennukiga sama tüüpi Airbus 320. Piloodid näitavad uhiuut juhiruumi Asia Air'ile kuuluvas lennukis. Foto: Adek Berry/ Scanpix

Kuigi võib tunduda, et lennuõnnetustes hukub aina enam inimesi, ei ole see tegelikult nii.

Lennuõnnetuste arhiiv Šveitsi linnas Genfis avaldab pidevalt uuendatud andmeid oma kodulehel.

Nagu näha, on viimase 50 aasta jooksul lennuõnnetustes hukkunute arv pidevalt küll üles ja alla hüpanud, aga siiski langeb tasapisi. 2014. aasta oli küll väga traagiline - lennuõnnetustes üle terve maailma hukkus kokku 1328 inimest.

Aga möödunud sajandi andmetega võrreldes - pea igal aastal (v.a. 1984) hukkus rohkem inimesi kui selle sajandi kõige mustemal aastal.

Libista graafikul, et täpsemaid andmeid vaadata:

Šveitsi statistika järgi on läbi aegade enim surmi põhjustanud Venemaa riiklik lennufirma Aeroflot. Lausa 10130 inimest on Aerofloti pardal hukkunud.

Järgmine ohtlikem kommertslende tegev lennufirma on Air France - hukkunuid 1771.

Kolmandaks aga Pan American World Airways 1655 surmaga. See USA lennufirma kukkus 1991. aastal kokku. Nii et kolmas hirmuäratava taustaga praegu tegutsev lennufirma on American Airlines (1442 hukkunut).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles