Lennuõnnetus vallandas katalaanidevastase küberjulmuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Must lint oli täna nii Kataloonia piirkonna kui Barcelona lähistel asuva Llinars del Vallesi küla lipu küljes.
Must lint oli täna nii Kataloonia piirkonna kui Barcelona lähistel asuva Llinars del Vallesi küla lipu küljes. Foto: EMILIO MORENATTI/AP

Barcelonast teele asunud Germanwingsi lennuki allakukkumine aktiveeris hispaania küberruumis teiste seas ka seltskonna, kes nägid selles head võimalust lennutada pahatahtlikkust ja solvanguid riigi kirdeosas elavate ja iseseisvumisest rääkivate katalaanide aadressil.

Hispaania siseminister Jorge Fernandez Díaz andis politseile käsu uurida, kes postitas pärast Germanwingsi katastroofi Twitterisse tigedusi katalaanide, sakslaste ja prantslaste aadressil.

«Lisaks ääretu julmuse väljendamisele võivad need klassifitseeruda kuritegudeks, mida tuleb uurida ja anda justiitssüsteemi menetleda,» märkis julgeolekuminister Francisco Martinez.

Tigedikud postitasid näiteks sõnumeid «Loodetavasti olid kõik hukkunud katalaanid.», «Lennuk täis katalaane ja sakslasi kukkumas Prantsusmaale, #võitvõitvõit.»

Kataloonia politsei pressiesindaja kinnitas, et nad uurivad 24 solvavat postitust 17 erinevalt Twitteri-profiililt. Suurem osa neist sõnumeist tundus olevat sihitud ennekõike katalaanide vastu.

Traagilise lõpu leidnud lennuk startis Kataloonia suurimalt lennuväljalt Barcelona El Pratilt.

Hispaania siseministeerium alustas vihasõnumite vastu võitlust juba mullu mais, kui ühe valitseva Rahvaerakonna poliitiku tapmine vallandas internetis solvanguterahe konservatiivsete poliitikute vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles