Lufthansa ei kinnitanud New York Timesi väidet piloodi lahkumise kohta kokpitist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lufthansa logoga leinalipp
Lufthansa logoga leinalipp Foto: SCANPIX

Saksa lennufirma Lufthansa ei kinnitanud USA väljaandes New York Times edastatut, et vahetult enne õnnetust lahkus üks pilootidest kokpitist ega pääsenud enam sinna tagasi.

24. märtsi lennuõnnetus leidis aset Lufthansa tütarfirma Germanwings lennukiga Airbus A320, mille pardal oli 144 reisijat ja kuus meeskonnaliiget, edastab mtv.fi.

USA lehe väited põhineva uurimisega seotud isiku ütlustel, kelle sõnul musta kasti lindistuselt oli kuulda kuidas üks pilootidest kokpitist lahkub ning siis püüab sinna tagasi pääseda.

Lufthansa teatas pärast New York Timesi artiklit, et nad on sellest oletusest teadlikud, kuid ei kinnita, et midagi sellist võis juhtuda.

«Meil ei ole ametlikke andmeid, mis seda kinnitaks. Me ei spekuleeri, mis juhtuda võis ning miks lennuk ootamatult alla kukkus. On vaja põhjalikku uurimist ja vettpidavaid andmeid,» edastas Lufthansa oma teates.

Õnnetuse uurimiskomisjoni juht, prantslane Remi Jouty sõnas, et mingeid kindlaid järeldusi selle lennuõnnetuse kohta on veel vara teha.

«Me ei ole suutnud veel täpsustada kõiki, kelle häält, sõnu ja helisid on lindistuselt kuulda,» lausus prantslane.

Samuti ei ole teada, mis lennuki kokpitis vahetult enne Alpides alla kukkumist toimus.

Prantsusmaa president François Hollande ja Saksamaa kantsler Angela Merkel lendasid õnnetuspaiga juurde, et juhtunuga kursis olla ja kaastunnet avaldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles