Eestist pärit aluspesuvaras pandi Suurbritannias vangi

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Suurbritannias Herefordis mõisteti eile 18 kuuks vangi Eestist pärit mees, kes jaanuaris tungis korterisse, kust ta varastas muude esemete seas ka naiste aluspesu.

Ajaleht Hereford Times kirjutas, et 31-aastane Eesti kodanik Andre Osokin tunnistas end kohtus süüdi 9. jaanuaril Herefordis asuvast korterist kahe sülearvuti, raadio, ehtete ja ohvri kirjade ning aluspesu varastamises. Mees sisenes korterisse võtmega, mis oli talle jäänud ajast, mil ta ise seal elas. Korteris elava naisega polnud ta tuttav.

Varguse ohver rääkis kohtus, et Osokin oli ilmselt tema voodis ka end rahuldanud, kuid mees eitas seda. Osokini sõnul oli ta purjus ja võis seal magama jääda.

Prokuröri sõnul kasutas Osokin võltsitud dokumente, et varastatud esemeid kasutatud asjade poodidele müüa.

Kanep soki sees

Päev pärast vargust kutsus Osokini käitumist ühe maja juures kahtlaseks pidanud kohalik elanik politsei asja uurima. Korrakaitsjate saabudes pistis mees jooksu, kuid ta saadi hiljem kätte.

Osokin esitas politseile võltsitud ID-kaardi ja ütles, et on pärit Lätist ja otsib oma sõpra. Politsei üritas Osokinit sõbra otsimisel aidata ning palus hiljem mehel oma seljakoti sisu ette näidata. Kotist leidsid nad varastatud esemed.

Politseinikud võtsid mehe kinni ning avastasid läbiotsimise käigus tema soki seest väikese koti kanepiga.

Osokini advokaat Mark Thompson palus kohtunikul arvesse võtta, et meest pole varasemalt karistatud ning ta tunnistas end varguses kohe süüdi. Thompsoni sõnul on Osokin elanud Ühendkuningriigis kaks ja pool aastat ning tal oli jaanuari alguseni stabiilne töökoht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles