Väljaanded: politsei leidis õnnetuslennuki kaaspiloodi kodust tõendusmaterjali

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Briti väljaannete The Times ja Daily Mail andmetel otsis Saksa politsei eile Germanwingsi õnnetuslennuki kaaspiloodi Andreas Lubitzi kodud läbi ning leidis tõendusmaterjali, mis aitab juhtunut selgitada.

28-aastane Lubitz oli pärit Saksamaa lääneosast Montabaurist, kus ta vanemad seni elavad ning tal oli ka korter Düsseldorfis.

Pildil Andreas Lubitz Lufthansa 2013. aasta maratonil. Saksa ajalehe esilküljel küsitakse, mis võisid kaaspiloodi tegevuse tagamaad olla. Wolfgang Nass/ BILD
Pildil Andreas Lubitz Lufthansa 2013. aasta maratonil. Saksa ajalehe esilküljel küsitakse, mis võisid kaaspiloodi tegevuse tagamaad olla. Wolfgang Nass/ BILD Foto: Wolfgang Nass / Bild

Politseiallika sõnul ei olnud leitu otseselt enesetapule viitav. Allikas ei paljastanud, millega tegemist on, kuna uurimine on alles alguses.

Lubitzi sõprade ja kolleegide sõnul kannatas mees mõni aeg tagasi depressiooni all. Saksa väljaanne Bild aga kirjutas, et ta läks hiljuti oma tüdruksõbrast lahku ning see «tõmbas tal jalad alt». Kohaliku Westwälder ajalehe teatel olid nad seitse aastat koos olnud ja elasid Düsseldorfis asuvas korteris.

Prantsusmaa prokuratuur teatas eile, et Lubitz sulges end suure tõenäosusega kokpitti  ning juhtis lennuki meelega Prantsuse Alpides vastu mäekülge.

Kõik pardal olnud 144 reisijat ja kuus meeskonnaliiget hukkusid.

Naabrite sõnul oli Lubitz üsna hea suhtleja ning talle meeldis nalja visata. Samuti tegeles ta vabal ajal spordiga, eriti aga tervisejooksmisega.

Nende sõnul selle mehe unistus täitus, kui temast sai lennufirma Germanwings piloot.

Saksamaa siseminister Thomas de Maiziere rõhutas pressikonverentsil, et Lubitzil ei olnud mitte mingisuguseid seoseid terroristide ega terrorismiga.

Saksa meedia spekuleeris eile, et piloodil oli vaimse tervise probleeme, kuna ta olevat 2009. aastal lennundusõpingud paarikus kuuks depressiooni tõttu katkestanud.

Frankfurter Allgemeine teatas, et Lubitz kannatas mõni aasta tagasi läbipõlemise ja veel mitme psühholoogilise probleemi käes.

Germanwingsi emafirma Lufthansa tegevjuht Carsten Spohr kinnitas, et Lubitz võttis õpingute ajal teatud perioodiks aja maha, kuid selle põhjus ei ole teada.

Spohri kinnitusel läbis Lubitz pärast vaheaega piloodiväljaõpet uuesti alustades kõik testid ideaalselt.

«Ta oli 100 protsenti lennuvalmis, ilma igasuguste komplikatsioonideta,» teatas Lufthansa esindaja.

Spohr rõhutas, et nad valivad piloote väga hoolikalt ning piloodid läbivad ka psühholoogilised testid. Lubitz läbis samasuguse kontrolli, mille läbivad kõik Lufthansa piloodid.

Germanwingsi lennuk Airbus A230 kukkus Prantsusmaal Alpides alla 24. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles