Turu laevatehas on saamas kahe kruiisilaeva tellimust

Aivar Õepa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turus on pikk kruiisilaeva ehitamise kogemus. Pildil 2000. aastate alguses ehitatud laevad Oasis of The Seas ja Allure of The Seas.
Turus on pikk kruiisilaeva ehitamise kogemus. Pildil 2000. aastate alguses ehitatud laevad Oasis of The Seas ja Allure of The Seas. Foto: meyerturku.com

Meyer Turku laevatehas Soomes võib hakata maailma suurimale kruiisilaevafirmale Carnival Corporation kaht uut laeva ehitama.

Mullu Turu dokid ostnud Saksa firma Meyer Werft on allakirjutanud koostöölepingu Carnivaliga. Lepingu kohaselt on plaanis ehitada kaks laeva Meyeri Papenburgi dokkides Saksamaal ja veel kaks Turu dokkides Soomes. Koostööleping ei tähenda siiski veel konkreetset tellimust.

Meyer Turku teadaande kohaselt on see suurepärane võimalus tagada tööd Soome meretööstusele ning võimaldada dokkide ja allhankijate koostöö arengut.

Carnival on otsustanud investeerida märkimisväärselt oma laevastiku uuendamisse, hankides ajavahemikul 2019-2022 üheksa uut kruiisilaeva. Viie laeva tellimust on saamas Itaalia Fincantieri, nelja laeva tellimust Meyer.

Turu dokkide enamusosaluse ostis Meyer mullu Lõuna-Korea STXilt. 30 protsenti ettevõttest kuulub Soome riigile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles